KWALITEIT

De tandartsen in de praktijk houden middels nascholing hun kennis en kundigheid op peil. Zij zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor Tandartsen (KRT) en lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Ook de mondhygiëniste is aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor Mondhygiënisten. U kunt er dus op vertrouwen dat u kwalitatief goede tandheelkundige zorg ontvangt.

De praktijk beschikt over een 3D mondscanner en we maken gebruik van moderne röntgenapparatuur voor diagnostiek. Daarnaast is een behandelmicroscoop aanwezig, welke met name bijdraagt aan de kwaliteit van wortelkanaalbehandelingen.

In de praktijk wordt gewerkt volgens de richtlijnen van de Werkgroep Infectie Preventie om een optimale hygiëne te waarborgen.

BEHANDELINGEN

Hier kunt in het kort wat informatie lezen over de verschillende soorten behandelingen die in onze praktijk worden aangeboden. Voor meer gedetailleerde informatie over de verschillende behandelingen kunt u kijken op www.allesoverhetgebit.nl.

De focus van de moderne tandheelkunde ligt op het voorkómen van mondziekten zoals gaatjes, gebitsslijtage en parodontitis. Daarom ontvangt u op tijd een bericht wanneer het weer tijd is voor de tandheelkundige controle. We maken gebruik van röntgenfoto’s voor diagnostiek en geven graag advies over voeding, tandenpoetsen en leefstijl om het risico op gebitsschade te minimaliseren. De mondhygiëniste en preventie-assistente spelen een belangrijke rol bij het verbeteren en het op peil houden van uw mondhygiëne. Zo zorgen we er als team voor dat u uw natuurlijke gebit zo lang mogelijk kunt behouden.

Als beginnende gaatjes vroegtijdig worden opgespoord, hoeven deze niet altijd gevuld te worden. Verder gevorderd tandbederf kan worden gerestaureerd door de tandarts, die het aangetaste tandweefsel verwijderd en vervolgens een vulling maakt. Het doel hiervan is voorkomen dat tandbederf in de buurt van de tandzenuw komt en dus het voorkomen van een wortelkanaalbehandeling. In onze tandartspraktijk worden vrijwel altijd witte vulmaterialen gebruikt.

Tandsteen wordt gevormd door neerslag van mineralen uit speeksel. Op den duur zorgt tandsteen voor geïrriteerd en ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees kan vervolgens weer leiden tot verlies van houvast van de tanden en kiezen. Daarom is het belangrijk om tandsteen met regelmaat te laten verwijderen. Dit kan bij de tandarts, preventie-assistente of mondhygiëniste. De preventie-assistente is gespecialiseerd in het verwijderen van tandsteen en het geven van poetsinstructies. De mondhygiëniste is gespecialiseerd in het behandelen van ernstiger tandvleesontsteking en kan u adviezen geven voor een optimale mondhygiëne.

Indien een ontsteking aan het tandvlees leidt tot progressief botverlies, kunt u voor initiële parodontale behandeling en de nazorg hiervoor terecht bij onze mondhygiënisten. In specifieke gevallen kan worden gekozen voor verwijzing naar een parodontoloog.

Een aantal van onze behandelaars hebben veel ervaring met de behandeling van kinderen. Het is goed om kinderen op zo jong mogelijke leeftijd kennis te laten maken met de tandarts, het liefst al vóór de leeftijd van 2 jaar. In de praktijk wordt veel aandacht besteed aan het voorkomen van gebitsproblemen bij kinderen, onder andere door poetsinstructies en voedingsadviezen te geven.

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Voor deze ingreep wordt altijd verdoofd, zodat de behandeling pijnloos kan verlopen. Na de ingreep ontvangt u van de tandarts informatie over de wondverzorging. In specifieke gevallen worden patiënten voor het verwijderen van verstandskiezen verwezen naar een kaakchirurg.

Als u een aantal tanden en/of kiezen mist, kan een gedeeltelijk kunstgebit een oplossing bieden. Ook voor een volledig kunstgebit kunt u bij ons terecht. In enkele gevallen kan een klikgebit een goede optie zijn voor meer houvast van de prothese aan de kaak.

Tandarts de Waal heeft jarenlange ervaring met complexe wortelkanaalbehandelingen en beschikt over een behandelmicroscoop, zodat u kunt vertrouwen op een kwalitatief hoogwaardige behandeling. Indien gewenst kan de tandarts u meer informatie geven over de technieken die bij deze behandeling worden toegepast.

Voor verzwakte tanden en kiezen, maar ook voor scheefstaande of sterk verkleurde tanden en kiezen kunnen kronen soms een goede oplossing zijn. Daarnaast kunnen ontbrekende tanden of kiezen soms worden vervangen door een brugconstructie. Voor een esthetisch behandelresultaat werkt onze praktijk samen met een zeer kundig tandtechnisch laboratorium, waar esthetische kronen en bruggen worden vervaardigd.

In onze praktijk kunt u voor alle vormen van kronen, bruggen en protheses op implantaten terecht.

Een verbetering van de esthetiek van uw gebit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. In sommige gevallen kunnen schildjes van composiet of porselein een goede optie zijn, terwijl in andere gevallen implantaten of kronen nodig zijn voor een mooie lach. Het is belangrijk dat uw gebit in de eerste plaats gezond is, voordat aandacht kan worden besteed aan het uiterlijk van het gebit. De tandarts kan de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten met u bespreken.

De tandartsen in onze praktijk hebben een gecertificeerde opleiding voor het toepassen van injectables gevolgd, welke o.a. toegepast kunnen worden bij klachten door tandenknarsen/klemmen wanneer fysiotherapie en een splint onvoldoende effect hebben.

Er bestaan verschillende technieken om tanden te bleken. Niet alle technieken zijn even veilig voor het gebit. In onze praktijk geven we de voorkeur aan het veilige ‘thuisbleken’, waarbij u zelf uw tanden bleekt met behulp van een speciaal gemaakte mal die precies over uw tanden past. Via deze methode kunt u uw tanden stapsgewijs bleken, waardoor u zelf kunt bepalen welke tint goed bij uw gebit past. De tandarts geeft voorlichting over het bleken en over maatregelen die u kunt treffen voor een duurzaam resultaat. De benodigde bleekmallen worden voor u op maat gemaakt.

De tandarts kan inschatten of uw kind in aanmerking komt voor een beugelbehandeling. Het is ook op latere leeftijd nog mogelijk om een met een beugel uw tanden en kiezen recht te laten zetten. Voor deze orthodontische behandelingen sturen wij patiënten door naar een orthodontist in de regio. Tijdens de beugelbehandeling is het belangrijk om regelmatig bij de tandarts op controle te komen, zodat onder andere de mondhygiëne in de gaten kan worden gehouden.

TARIEVEN

De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit. Deze tarieven kunt u hier raadplegen.

De materiaal- en techniekkosten worden bepaald door de tandtechnisch laboratoria waarmee wij samenwerken. Deze tarieven kunt u desgewenst inzien in de tandartsenpraktijk. 

Na afloop van uw behandeling ontvangt u een note via Payt. Voordeel hiervan is dat u alleen een nota ontvangt voor het deel dat niet door uw zorgverzekering wordt gedekt. Is het niet mogelijk om de nota via uw zorgverzekeraar te versturen, dan ontvangt u de volledige nota rechtstreeks.

Voor niet ingeschreven patiënten en passanten die de praktijk bijvoorbeeld in de weekenddienst bezoeken, geldt dat behandeling uitsluitend plaatsvindt tegen contante betaling. U ontvangt direct na afronding van de tandheelkundige behandeling uw declaratie.

Klik hier voor de Betalingsvoorwaarden tandheelkundige zorg van de KNMT.

SPOEDGEVALLEN

‘s Avonds, ‘s nachts en tijdens weekenden en feestdagen wordt u verwezen naar Tandartsenpost Brabant voor spoedeisende tandheelkundige zorg.  Hiervoor kunt u terecht bij:

Tandartsenpost Brabant
ETZ TweeSteden (route 88 – Medische Boulevard)
Doctor Doelenlaan 5
5042 AD Tilburg
Tel: 013 222 5000