SAMENWERKING

Team Tandartsenpraktijk de Waal is een samenwerking aangegaan met tandarts Hulskorte in Sprang-Capelle. Voor alle patiënten van tandarts Hulskorte betekent dit dat elektronische berichtgeving via Tandartsenpraktijk de Waal BV wordt verstuurd. Alle afspraken die worden gemaakt bij tandarts Hulskorte blijven plaatsvinden aan zijn praktijkadres in Sprang-Capelle. In 2021 zal tandarts Hulskorte zijn werkzaamheden verplaatsen naar Kaatsheuvel. Zodra het zover is ontvangen patiënten van tandarts Hulskorte hierover bericht. Voor patiënten van tandartsenpraktijk de Waal verandert er niets.

KWALITEIT

De tandartsen in de praktijk houden middels nascholing hun kennis en kundigheid op peil. Zij zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor Tandartsen (KRT) en lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Ook de mondhygiëniste is aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor Mondhygiënisten. U kunt er dus op vertrouwen dat u kwalitatief goede tandheelkundige zorg ontvangt.

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van moderne röntgenapparatuur voor diagnostiek. Daarnaast is een behandelmicroscoop aanwezig, welke met name bijdraagt aan de kwaliteit van wortelkanaalbehandelingen.

In de praktijk wordt gewerkt volgens de richtlijnen van de Werkgroep Infectie Preventie om een optimale hygiëne te waarborgen.

BEHANDELINGEN

Hier kunt in het kort wat informatie lezen over de verschillende soorten behandelingen die in onze praktijk worden aangeboden. Voor meer gedetailleerde informatie over de verschillende behandelingen kunt u kijken op www.allesoverhetgebit.nl.

De focus van de moderne tandheelkunde ligt op het voorkómen van mondziekten zoals gaatjes, gebitsslijtage en parodontitis. Daarom ontvangt u op tijd een bericht wanneer het weer tijd is voor de tandheelkundige controle. We maken gebruik van röntgenfoto’s voor diagnostiek en geven graag advies over voeding, tandenpoetsen en leefstijl om het risico op gebitsschade te minimaliseren. De mondhygiëniste en preventie-assistente spelen een belangrijke rol bij het verbeteren en het op peil houden van uw mondhygiëne. Zo zorgen we er als team voor dat u uw natuurlijke gebit zo lang mogelijk kunt behouden.

Als beginnende gaatjes vroegtijdig worden opgespoord, hoeven deze niet altijd gevuld te worden. Verder gevorderd tandbederf kan worden gerestaureerd door de tandarts, die het aangetaste tandweefsel verwijderd en vervolgens een vulling maakt. In onze tandartspraktijk worden vrijwel altijd witte vulmaterialen gebruikt.

Tandsteen wordt gevormd door neerslag van mineralen uit speeksel. Op den duur zorgt tandsteen voor geïrriteerd en ontstoken tandvlees. Daarom is het belangrijk om tandsteen met regelmaat te laten verwijderen. Dit kan bij de tandarts, preventie-assistente of mondhygiëniste. De preventie-assistente is gespecialiseerd in het verwijderen van tandsteen en het geven van poetsinstructies. De mondhygiëniste is gespecialiseerd in het behandelen van ernstige tandvleesontsteking en kan u adviezen geven voor een optimale mondhygiëne.

Indien een ontsteking aan het tandvlees en/of bot aanwezig is, kunt u voor initiële parodontale behandeling terecht bij onze mondhygiëniste. In specifieke gevallen kan worden gekozen voor verwijzing naar een parodontoloog.

Tandarts Annelieke de Waal heeft zich tijdens haar studie verder verdiept in de behandeling van kinderen. Het is goed om kinderen op zo jong mogelijke leeftijd kennis te laten maken met de tandarts. In de praktijk wordt aandacht besteed aan preventie van gebitsproblemen bij kinderen, onder andere door poetsinstructies en voedingsadviezen te geven.

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Voor deze ingreep wordt altijd verdoofd, zodat de behandeling pijnloos kan verlopen. Na de ingreep ontvangt u van de tandarts informatie over de wondverzorging. In specifieke gevallen worden patiënten voor het verwijderen van verstandskiezen verwezen naar een kaakchirurg.

Als u een aantal tanden en/of kiezen mist, kan een gedeeltelijk kunstgebit een oplossing bieden. Ook voor een volledig kunstgebit kunt u bij ons terecht. In enkele gevallen kan een klikgebit een goede optie zijn voor meer houvast van de prothese aan de kaak.

Tandarts de Waal heeft jarenlange ervaring met complexe wortelkanaalbehandelingen en beschikt over een behandelmicroscoop, zodat u kunt vertrouwen op een kwalitatief hoogwaardige behandeling. Indien gewenst kan de tandarts u meer informatie geven over de technieken die bij deze behandeling worden toegepast.

Voor verzwakte tanden en kiezen, maar ook voor scheefstaande of sterk verkleurde tanden en kiezen kunnen kronen soms een goede oplossing zijn. Daarnaast kunnen ontbrekende tanden of kiezen soms worden vervangen door een brugconstructie. Voor een esthetisch behandelresultaat werkt onze praktijk samen met een zeer kundig tandtechnisch laboratorium, waar esthetische kronen en bruggen worden vervaardigd.

In onze praktijk kunt u voor alle vormen van kronen, bruggen en protheses op implantaten terecht.

Een verbetering van de esthetiek van uw gebit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. In sommige gevallen kunnen schildjes van composiet of porselein een goede optie zijn, terwijl in andere gevallen implantaten of kronen nodig zijn voor een mooie lach. Het is belangrijk dat uw gebit in de eerste plaats gezond is, voordat aandacht kan worden besteed aan het uiterlijk van het gebit. De tandarts kan de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten met u bespreken.

Voor het behandelen van de huid in het aangezicht bestaan verschillende mogelijkheden. Om te bepalen welke behandeling voor uw huid het meest geschikt is, kunt u bij uw tandarts terecht voor een gratis consult. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken.

Bij de behandeling van de huid kunnen verschillende producten worden toegepast. Restylane® wordt gebruikt om lijntjes, rimpels en vouwen in het gezicht te corrigeren, om lippen te modelleren, om gezichtscontouren te vormen en om de huid te hydrateren van binnenuit. Het herstelt de elasticiteit in de huid en vermindert onregelmatigheden van het huidoppervlak. Azzalure® werkt met name op de spieren om spierspanning te verminderen en de huidplooien ter plaatse te verzachten. Azzalure® kan ook worden ingezet bij de behandeling van tandenknarsen, spanningspijn en kaakklemmen indien andere behandelmethoden onvoldoende effectief blijken.

De tandartsen in onze praktijk hebben een gecertificeerde opleiding voor het toepassen van injectables gevolgd.

Er bestaan verschillende technieken om tanden te bleken. Niet alle technieken zijn even veilig voor het gebit. In onze praktijk geven we de voorkeur aan het veilige ‘thuisbleken’, waarbij u zelf uw tanden bleekt met behulp van een speciaal gemaakte mal die precies over uw tanden past. Via deze methode kunt u uw tanden stapsgewijs bleken, waardoor u zelf kunt bepalen welke tint goed bij uw gebit past. De tandarts geeft voorlichting over het bleken en over maatregelen die u kunt treffen voor een duurzaam resultaat.

De tandarts kan inschatten of uw kind in aanmerking komt voor een beugelbehandeling. Het is ook op latere leeftijd nog mogelijk om een met een beugel uw tanden en kiezen recht te laten zetten. Voor deze orthodontische behandelingen sturen wij patiënten door naar een orthodontist in de regio. Tijdens de beugelbehandeling is het belangrijk om regelmatig bij de tandarts op controle te komen, zodat onder andere de mondhygiëne in de gaten kan worden gehouden.

TARIEVEN

De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit. Deze tarieven kunt u hier raadplegen.

De materiaal- en techniekkosten worden bepaald door de tandtechnisch laboratoria waarmee wij samenwerken. Deze tarieven vindt u hier

Na afloop van uw behandeling ontvangt u indien mogelijk een nota via uw zorgverzekeraar. Voordeel hiervan is dat u alleen een nota ontvangt voor het deel dat niet door uw zorgverzekering wordt gedekt. Is het niet mogelijk om de nota via uw zorgverzekeraar te versturen, dan ontvangt u de volledige nota rechtstreeks.

Voor niet ingeschreven patiënten en passanten die de praktijk bijvoorbeeld in de weekenddienst bezoeken, geldt dat behandeling uitsluitend plaatsvindt tegen contante betaling. U ontvangt direct na afronding van de tandheelkundige behandeling uw declaratie.

Klik hier voor de Betalingsvoorwaarden tandheelkundige zorg van de KNMT.

SPOEDGEVALLEN

Tijdens weekenden en feestdagen wordt u verwezen naar de mondzorgpoli voor spoedeisende tandheelkundige zorg.  Hiervoor kunt u terecht bij:

Mondzorgpoli Den Bosch
Eekbrouwersweg 4, ‘s-Hertogenbosch
Tel: 073 303 7520